Björnbärsmuffins

Jag älskar vaniljmuffins med bär i, och det gör även hela familjen, så dessa är väldigt populära. De är väldigt enkla att göra men smakar väldigt lyxigt! Går att göra med vilka bär som helst. Eftersom jag är väldigt förtjust i kardemumma brukar jag ha i det som extra krydda, gör muffisen lite roligare, 1-2 tsk räcker.
Kaksmet, 12 muffins:
125 g smör
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk nymalen kardemumma
1 msk florsocker
1/2 tsk salt
Sätt på ugnen på 200 °c. Börja sedan med att vispa smör och socker så det blir fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget och därefter mjölken. Tillsätt sedan mjölken och vispa tills smeten blir porös. Blanda sedan alla de andra torra ingredienserna och tillsätt lite i taget. Vispa tills smeten blir fluffig och väl blandad. Klicka i smeten i formarna nästan hela vägen upp och tryck sedan i 3-5 frysta eller färska björnbär i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
2 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl strösocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk nymalen kardemumma
1 msk florsocker
1/2 tsk salt
Sätt på ugnen på 200 °c. Börja sedan med att vispa smör och socker så det blir fluffigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget och därefter mjölken. Tillsätt sedan mjölken och vispa tills smeten blir porös. Blanda sedan alla de andra torra ingredienserna och tillsätt lite i taget. Vispa tills smeten blir fluffig och väl blandad. Klicka i smeten i formarna nästan hela vägen upp och tryck sedan i 3-5 frysta eller färska björnbär i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.




