Citroncheesecake

Kass bild men får duga!
Riktigt smaskig och maffig cheesecake som är både sött och sur på samma gång. Verkligen en favorit!
Botten
400g digestivekex
200g smält smör
Fyllning
400g färskost
2 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2 tsk rivet citronskal
4 dl vispgrädde
Lemoncurd
1 dl pressad citronsaft
2 ägg
4 dl florsocker
100g smör
Rivet skal av 2 citroner (spara 2 tsk till fyllningen)
1. Smöra en form med avtagbar kant. Krossa sedan kexen så det blir finsmuligt. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl. Tryck sedan i degen i formen.
2. Tvätta citronerna och riv sedan skalet, lägg undan 2 tsk fyllningen. Pressa sedan ur 1 dl saft ur citronerna. Blanda skalet, saften, ägg och florsocker i en kastrull och sjud curden under omrörning tills den blir tjock. Lägg sedan i smöret och ta bort från plattan när de smällt och låt den svalna.
3. Dags för fyllningen! Vispa grädden och sockret lätt, men det ska inte vara rinnigt. Tillsätt sedan osten, citronskalet och vaniljsockret till en fyllig smet.
4. Häll över ostfyllningen över kexbotten och ställ in kakan i frysen så att den stelnar något.
5. Ta ut kakan och häll över lemoncurden och låt den stå i frysen tills den stelnat.
6. När det är dags att äta cheesecaken, så ta fram den 20-30 min innan!






Åh de där såg galet gott ut! 😍😍