Budapeststubbe

Denna tårta gjorde jag till min bästa kompis Johanna som fyllde år. En väldigt enkel men god tårta som går att variera på många sätt, med frukt eller bär som fyllning. Choklad kan även va gott att spritsa ovanpå. Viktigt här att vispa smeten ordenligt så att marängen blir fluffig!
Botten:
6 äggvitor
3 dl strösocker
2 msk marsanpulver
100 g hasselnötter
Fyllning:
4 dl vispgrädde
Hallon, mandarin etc
Vispa äggvitorna till en hård och fluffig smet i en rostfri bunke. Tillsätt därefter sockret lite i taget. Blanda sedan i de finhackade hasselnötterna och marsanpulvret. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda 15-20 i ugnen i 175°c.
Ta ut marängen och låt den svalna något. Vänd sedan upp marängen på ett nytt bakplåtspapper. Bred ut den vispade grädden och lägg på valfri frukt eller bär och rulla ihop tårtan. Avsluta med valfri topping och lite florsocker.
Budapestsrubben ser jättegod ut!!!!farmor