Klippta längder


Längder är något som är ganska enkelt att göra faktiskt. Går mycket snabbare att slänga ihop än ett gäng bullar och blir dessutom väldigt vackra.
Bulldeg:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker eller vit sirap
½ tsk salt
1 msk kardemumma (eftersom jag är tokig i kryddan har jag extra mycket)
10-15 dl mjöl, när det släpper från bunken
Fyllning:
100 g
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk malen kardemumma
Fyllning 2:
200 g mandelmassa
Karamellfärg
Pistageessens
Lite mjölk
Så gör du!:
Börja med att smula jästen i bunke. Smält sedan smör och tillsätt mjölken och låt det bli 37*c varmt. Häll sedan vätskan över jästen så den löses upp. Tillsätt sedan malen kardemumma, socker och salt och blanda. Häll på mjölet och jobba degen tills det släpper från bunken. Jäs i 40 min under bakduk. Baka sedan ut längderna och jäs ytterligare 20 min och grädda sedan i nedre delen av ugnen i 200*c.
Börja med att smula jästen i bunke. Smält sedan smör och tillsätt mjölken och låt det bli 37*c varmt. Häll sedan vätskan över jästen så den löses upp. Tillsätt sedan malen kardemumma, socker och salt och blanda. Häll på mjölet och jobba degen tills det släpper från bunken. Jäs i 40 min under bakduk. Baka sedan ut längderna och jäs ytterligare 20 min och grädda sedan i nedre delen av ugnen i 200*c.









