Äppelknyten

 
 
Vetedeg:
25 g jäst
50 g smör
2 1/2 dl mjölk 
1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma
1 kryddmått salt
ca 8 dl vetemjöl
 
Fyllning:
4 äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
25 g smör
 
Topping:
1 dl florsocker 
2 tsk vatten
 
Smält smöret och tillsätt mjölken och låt den bli 37ºc varm. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa i 40 minuter. Medans degen jäser kan man göra fyllingen. Skala äpplena och skär dem i kuber. Stek dem sedan i smöret och tillsätt kanel och socker. När degen jäst klart kavla då ut den i en stor rektangerl och skär i fyrkanter. Lägg sedan en kvadrat deg i en aluminumform och en klick fyllning och vik ihop. Låt jäsa i 30 minuter. 
Pensla sedan bullarna med ett vispat ägg och låt dem gräddas i 15 minuter i 200ºc. Blanda 1 dl florsocker med lite vatten och droppa över bullarna.
 
 
 

Mer från bloggen

Erika
2014-04-14 @ 20:44:12

Du verkar kunna baka vad som helst och allt ser underbart gott ut! Har du några recept på bakverk eller desserter som är kalorisnåla eller lite nyttigare? Skulle va grymt med lite inspiration :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kardegumman

Bullar, kakor, cupcakes, muffins & mycket mer!

RSS 2.0